ORTAKÖY BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

28 Nis 2022 Per

ORTAKÖY BELEDİYESİ FUTBOL TURNUVASI
Ortaköy Belediyesi olarak; İlçemizde kurumlar ve vatandaşlar arası diyaloğu geliştirmek, kurumların ve vatandaşlarımızın spora, sosyal etkinliklere aktif katılımını sağlamak amacıyla, Mayıs ayı içerisinde başlamak üzere, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlenecektir.
Turnuvaya katılım şart ve esasları aşağıda belirtilmiştir.
Tüm halkımız Futbol Şölenine davetlidir.
Bilgi ve başvuru için iletişim: 0541 468 80 70
1. Müsabakalara ilçede görev yapan kurum ve kuruluş personellerinden 18 yaş ve üzerinde olan (kadrolu ve sözleşmeli memur, işçi, şirket personelleri) ve sivil, esnaf, öğrenciler katılabilecektir. Kurum ve kuruluşlardaki stajyer öğrenci, üye, gönüllü çalışan ve öğrenciler turnuvaya katılabilirler.
2. Takımlar en az 7 en fazla 12 kişiden oluşacaktır, her maç için forma numarası yazılı isim listesi verilecektir. (Forması olmayan takımlar için salonda Yelek bulunmaktadır.) İsim listeleri takım ismi verilen kurum amiri tarafından imzalanacaktır.
3. Turnuvada 1 sporcu 1 takım adına müsabakalarda yer alabilir, başka takımda oynayamaz.
4. Müsabakalara katılacak takımlar en geç 10 Mayıs 2022 (Salı) günü mesai bitimine kadar takım listelerini, Ortaköy Belediyesi İlan Memurluğu’ na (3. Kat) teslim edeceklerdir. 13 Mayıs 2022 (Cuma) günü saat 17:00’ de belediye binasında takımları temsil edecek 1 ‘er kişi ile birlikte kura çekimi yapılacaktır.
5. Turnuva başlama tarihi 19 Mayıs 2022 Perşembe günüdür.
6. Turnuvaya katılacak takımlar numaralı forma ile katılım sağlayacaktır. Forması veya numarası olmayan takımlar Salonda bulunan yelekleri giyinmek zorundalar.
7. Talimatta bulunmayan ve daha sonra doğabilecek bütün konularda karar alma yetkisi Belediye Futbol komitesindedir.
8. Dereceye girecek takımlara verilecek olan ödül ve diğer masraflar için, her takım en geç 10 Mayıs günü takım listesi ile birlikte 300 TL katılım ücreti ödeyecektir. Ücreti belirtilen günde ödemeyen takımlar, kura çekimine ve turnuvaya dâhil edilmeyeceklerdir.
9. Tüm takımlarda en fazla 5 aktif lisanslı olacaktır. Aktif Lisans şartı şu şekilde olacaktır.
- 2003-2006 arası doğumlularda aktif lisans şartı aranmayacaktır.
- 2002- Öncesi doğumlularda en fazla 5 aktif lisanslı futbolcu oynayabilecektir.
- Aktif lisanslılarda yaş şartı aranmayacaktır.
- 2020-2021 sezonu öncesi pasif lisanslı oyuncu sayılacak olup, turnuvaya katılım sağlayabileceklerdir.)
- Turnuvaya katılacak takımlarda lisanslı oyuncu olması zorunlu değildir.
10. Turnuvaya katılacak takımların futbolcuları her türlü sağlık sorunlarından kendileri sorumludur.(Sağlık raporu isteğe bağlıdır.)
11. Takımlar maç saatinden en az 10 dakika önce hazır olacaktır. Hakem sahaya çıktıktan 5 dakika içinde sahada hazır bulunmayan takım hükmen yenik sayılacak olup, rakip takımın galip gelmesine karar verilecektir.
12. Maç ile ilgili her türlü itirazlar maçtan sonra 24 saat içerisinde komiteye yazılı olarak verilecektir. Bu süre zarfının dışında yapılacak olan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
13. Maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında saha içinde ve saha dışında kasıtlı hareket, kavga, küfür gibi benzeri argo davranışlar tertip komitesinin tutacağı rapor ile bireysel ve takım olarak ihraç edilir.
14. Müsabakalar da direkt kırmızı kart gören oyuncu 2 maç, çift sarı karttan kırmızı kart gören oyuncu 1 maç cezalı duruma düşecektir.
15. Takımlar 1 kaleci 6 oyuncu ile sahaya çıkacaklardır. Bir maçta takımın oyuncu değişikliği sayısı en fazla 3 olacaktır.
16. Turnuva boyunca Tertip Komitesi tarafından görevlendirilecek Maç Gözlemcisi müsabakalarda her türlü(skor, gol, kartlar, kavga, küfür vs. ) yaşanabilecek olayları kayıt altına alıp değerlendirmeye alacaktır.
17. Maçlar 2 devre halinde 30’ ar dakika şeklinde oynanacaktır. Devre arası 5 dakika olacaktır.
18. Grup aşamasından sonra final maçlarında beraberlik durumunda 15 dakikalık tek devre şeklinde uzatma oynanacak olup beraberlik yine bozulmaz ise (5) seri penaltı atışları yapılacaktır.
19. Müsabakalar, oluşturulacak gruplara göre tek devre lig usulüne göre oynanır. Lig usulü sonunda puan sıralamasında grupların 1. Ve 2. Takımları bir üst tura yükselir. Puanlarda eşitlik olması durumunda 1. Ve 2. Takımı belirlemek için gol averajına bakılır, gol averajında da eşitlik olması durumunda da aralarındaki karşılaşma sonucuna bakılır, orda da eşitlik olması durumunda 1. Ve 2. Arasında tekrar 1. yi belirlemek için tekrar bir maç daha yapılır.
20. Turnuva boyunca oynanacak müsabakalarda, iki takımın anlaşarak maçın sonucunu tayin ettikleri, belediyemiz komite üyeleri, gözlemci ve maçın hakemi tarafından maç değerlendirmesi sonucunda tespit edilirse iki takımda itiraz kabul etmeksizin turnuvadan ihraç edilir.
21. Dereceye girecek takımlara çeşitli ödüller verilecektir.
Hüseyin DEMİRYÜREK
KOMİTE BAŞKANI